Baka tortillas över brasan
Att grilla en härlig mexikansk middag brukar alltid uppskattas. Det finns ju en mängd olika köttstycken och varianter från det mexikanska köket som går att tillaga, och faktiskt blir bäst, på grillen.
Och vill man göra något åt taco-hållet så passar en egenbakad tortilla utmärkt till. Det är mycket enkelt att göra och det finns oändligt med recept på nätet. I huvudsak är det vetemjöl eller majsmjöl, bakpulver, vatten och lite olja. Låt degen vila en halvtimme och kavla sedan ut tunna, tunna rundlar. Eller använd ett tortilla-järn om du har ett sådant.
Stek tortillas i helt torr panna på grillen, eller som här i en stekhäll över öppen eld, någon minut på varje sida. Passa noga så att de inte bränns. Var också noga med att lägga de färdiga bröden i en fuktig handduk som du stänger runt bröden, annars får du hårda tunnbröd istället för saftiga och mjuka tortillas.