Baka tortillas över brasan

Baka tortillas över brasan

Att grilla en härlig mexikansk middag brukar alltid uppskattas. Det finns ju en mängd olika köttstycken och varianter från det mexikanska köket som går att tillaga, och faktiskt blir bäst, på grillen.

Och vill man göra något åt taco-hållet så passar en egenbakad tortilla utmärkt till. Det är mycket enkelt att göra och det finns oändligt med recept på nätet. I huvudsak är det vetemjöl eller majsmjöl, bakpulver, vatten och lite olja. Låt degen vila en halvtimme och kavla sedan ut tunna, tunna rundlar. Eller använd ett tortilla-järn om du har ett sådant.

Stek tortillas i helt torr panna på grillen, eller som här i en stekhäll över öppen eld, någon minut på varje sida. Passa noga så att de inte bränns. Var också noga med att lägga de färdiga bröden i en fuktig handduk som du stänger runt bröden, annars får du hårda tunnbröd istället för saftiga och mjuka tortillas.

Skriv en kommentar

Grilla som ett proffs - tips för att undvika vanliga misstag

Grilla som ett proffs - tips för att undvika vanliga misstag

Att grilla är en konstform som tar tid att bemästra. De flesta av oss har gjort misstag på grillen, men med rätt tips och tekniker kan du laga mat som en riktig proffskock. Här är några saker att tänka på när du förbereder din nästa grillning: Förbered maten i förväg Att marinera köttet eller grönsakerna en dag i förväg kan göra en stor skillnad i smak och mörhet. Detta ger också mer tid för att…

Visa hela inlägget
Vegan på grillen: Lättlagade och läckra växtbaserade alternativ

Vegan på grillen: Lättlagade och läckra växtbaserade alternativ

I dagens inlägg kommer vi att utforska världen av vegansk grillning. Ja, du hörde rätt, det är dags att lägga undan de traditionella hamburgarna och korvarna och prova några av dessa läckra, lättlagade växtbaserade alternativ på grillen. Låt oss hoppa in! 1. Grönsaksspett Grönsaksspett är ett utmärkt alternativ för vegansk grillning. Du kan använda en mängd olika grönsaker som paprika, lök, squash…

Visa hela inlägget
Grilla över öppen eld

Grilla över öppen eld

Att grilla över öppen eld är lite extra härligt, både god smak och härlig stämning på en och samma gång. Här grillar vi en liten buffé av olika godsaker, pinnbröd, sparris, fläskkotletter och kyckling samt en ryggbiff. I grytan står dessutom en chiligryta på högrev och bubblar långsamt.

Visa hela inlägget
Grilla med saltsten

Grilla med saltsten

Saltstenen är anpassad för att användas på grillen för att grilla kött, fisk, fågel, grönsaker och andra läckerheter. Innan användning bör du olja in ytan för att sedan lägga på stenen på grillgallret, låt stenen bli rejält uppvärmd, lägg på det du vill grilla, stenen kommer att smaksätta maten med en lätt sälta som tillsammans med bbq-smaken blir en härlig kombination. Max temperatur är 250 grade…

Visa hela inlägget
Ett berg av hamburgare på grillen

Ett berg av hamburgare på grillen

När man får många gäster passar hamburgare bra. Men köp inte de frysta, platta hamburgarna i affären. Välj istället en bra köttfärs, nötfärs eller blandfärs efter smak. Vill du ge dina gäster det bästa maler du färsen själv med högrev och fett i de proportioner du föredrar. Här har jag lagt på ost för att förhöja smaken ytterligare. Det finns också två sorters bröd, vanliga hamburgerbröd och ett l…

Visa hela inlägget
Grillade zucchinirullar: Ett läckert vegetariskt alternativ

Grillade zucchinirullar: Ett läckert vegetariskt alternativ

Letar du efter ett smakrikt och hälsosamt alternativ till din nästa grillkväll? Prova att grilla zucchinirullar! De är inte bara enkla att tillaga, utan erbjuder även en explosion av smaker som kommer imponera på dina gäster. Ingredienser För att göra dessa läckra zucchinirullar behöver du: 2 stora zucchini 100 g färskost (gärna smaksatt, till exempel med vitlök och örter) 1 röd paprika 1 gul pap…

Visa hela inlägget