Bärbar grill att ha med på picknick

Bärbar grill att ha med på picknick

Att ha en egen bärbar grill är trevligt, då kan man grilla lite var man vill.

Mycket bättre och trevligare än engångsgrillar eftersom det är väldigt svårt att justera temperaturen i dem. Dessutom känns det inte helt hundra att skapa så mycket skräp varje gång man vill grilla. I en lite större bärbar grill blir det inget skräp mer än askan från kolen.

Som du ser på bilden går det att ladda grillen med kol eller briketter bara på en del av grillytan. På det sättet kan du reglera temperaturen genom att flytta på köttbitarna, eller vad du nu väljer att grilla.

Här grillar vi fläskkött, korvar, grön paprika och entrecote.

Beer can chicken på grillen

Beer can chicken på grillen

Att grilla hel kyckling kan vara lite klurigt om du inte har speciella tillbehör till din grill. Stora grillar, särskilt gasolgrillar, brukar ha roterande spett som man kan trä upp större köttdetaljer eller hela fåglar på, men vanliga klotgrillar har oftast inte detta.…

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på.…

Baconinlindad sparris på grillen

Baconinlindad sparris på grillen

Har du ännu inte provat att grilla sparris inlindad i bacon borde detta bli sommaren som du provar! Baconet skyddar den späda sparrisen något från eldens hetta, samtidigt som den tillför sälta och fett.…

Grillspett – det bästa av allt

Grillspett – det bästa av allt

Om det är dags att variera vad du lägger på grillen vill jag slå ett slag för grillspetten! Ett grillspett kan varieras i det oändliga och eftersom man får många olika smaker på ett och samma spett blir det lite mer spännande än en köttbit. …

Baka tortillas över brasan

Baka tortillas över brasan

Att grilla en härlig mexikansk middag brukar alltid uppskattas. Det finns ju en mängd olika köttstycken och varianter från det mexikanska köket som går att tillaga, och faktiskt blir bäst, på grillen.…

« Till start