En perfekt grillad ryggbiff

En perfekt grillad ryggbiff

Kolla in den här biffen, hur perfekt grillad den är. Hur får man en sådan yta och samtidigt en så jämn stekning rakt igenom hela köttskivan?

Det krävs lite fusk för att lyckas på det här sättet. Fusket heter sous vide och betyder att man tillagar köttbiten till perfekt temperatur och stekgrad först och sedan grillar på köttet i sista sekunden för att få en bra yta.

Sous vide sker genom att man vakuumpaketerar köttbiten i en plastpåse och sedan tillagar köttet i vatten som håller exakt rätt temperatur, nämligen den temperatur som man vill att köttet ska ha. Eftersom vattnet aldrig är varmare än köttet ska bli kan köttet tillagas under lång tid utan att bli överkokt. Genom att tillaga köttet lång tid får man ett mörare kött.

När köttet är klart tar man ut det ur plastpåsen och grillar på det så att det får en härligt grillad yta. Hög värme och snabb grillning är det som gäller. För länge på grillen och köttet kommer att bli för genomstekt.

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på.…

Grillspett – det bästa av allt

Grillspett – det bästa av allt

Om det är dags att variera vad du lägger på grillen vill jag slå ett slag för grillspetten! Ett grillspett kan varieras i det oändliga och eftersom man får många olika smaker på ett och samma spett blir det lite mer spännande än en köttbit. …

Beer can chicken på grillen

Beer can chicken på grillen

Att grilla hel kyckling kan vara lite klurigt om du inte har speciella tillbehör till din grill. Stora grillar, särskilt gasolgrillar, brukar ha roterande spett som man kan trä upp större köttdetaljer eller hela fåglar på, men vanliga klotgrillar har oftast inte detta.…

« Till start