En perfekt grillad ryggbiff

En perfekt grillad ryggbiff

Kolla in den här biffen, hur perfekt grillad den är. Hur får man en sådan yta och samtidigt en så jämn stekning rakt igenom hela köttskivan?

Det krävs lite fusk för att lyckas på det här sättet. Fusket heter sous vide och betyder att man tillagar köttbiten till perfekt temperatur och stekgrad först och sedan grillar på köttet i sista sekunden för att få en bra yta.

Sous vide sker genom att man vakuumpaketerar köttbiten i en plastpåse och sedan tillagar köttet i vatten som håller exakt rätt temperatur, nämligen den temperatur som man vill att köttet ska ha. Eftersom vattnet aldrig är varmare än köttet ska bli kan köttet tillagas under lång tid utan att bli överkokt. Genom att tillaga köttet lång tid får man ett mörare kött.

När köttet är klart tar man ut det ur plastpåsen och grillar på det så att det får en härligt grillad yta. Hög värme och snabb grillning är det som gäller. För länge på grillen och köttet kommer att bli för genomstekt.

Proffsgrills butik