Grilla över öppen eld

Grilla över öppen eld

Att grilla över öppen eld är lite extra härligt, både god smak och härlig stämning på en och samma gång.

Här grillar vi en liten buffé av olika godsaker, pinnbröd, sparris, fläskkotletter och kyckling samt en ryggbiff.

I grytan står dessutom en chiligryta på högrev och bubblar långsamt.

Grillspett – det bästa av allt

Grillspett – det bästa av allt

Om det är dags att variera vad du lägger på grillen vill jag slå ett slag för grillspetten! Ett grillspett kan varieras i det oändliga och eftersom man får många olika smaker på ett och samma spett blir det lite mer spännande än en köttbit. …

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på.…

Beer can chicken på grillen

Beer can chicken på grillen

Att grilla hel kyckling kan vara lite klurigt om du inte har speciella tillbehör till din grill. Stora grillar, särskilt gasolgrillar, brukar ha roterande spett som man kan trä upp större köttdetaljer eller hela fåglar på, men vanliga klotgrillar har oftast inte detta.…

Baka tortillas över brasan

Baka tortillas över brasan

Att grilla en härlig mexikansk middag brukar alltid uppskattas. Det finns ju en mängd olika köttstycken och varianter från det mexikanska köket som går att tillaga, och faktiskt blir bäst, på grillen.…

Baconinlindad sparris på grillen

Baconinlindad sparris på grillen

Har du ännu inte provat att grilla sparris inlindad i bacon borde detta bli sommaren som du provar! Baconet skyddar den späda sparrisen något från eldens hetta, samtidigt som den tillför sälta och fett.…

« Till start