Grillad hjärtsallad med halloumi och citron

Grillad hjärtsallad med halloumi och citron

Det kan låta konstigt att grilla sallad, men jag blev positivt överraskad av att det gick och faktiskt blev riktigt gott.

Det här är ett recept på en grillad sallad som du kan servera som tillbehör till annat grillat. Salladen är rejält matig så du kan hoppa över potatisen om du väljer den här salladen.

Gör så här till 4 personer:

  • 2 hjärtsallader
  • 1 liten eller 1/2 stor squash
  • 2 citroner
  • 1 paket halloumi
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  1. Pressa vitlöksklyftan och blanda med olja och salt till en marinad.
  2. Halvera salladerna och citronerna. Skiva squash och halloumi i centimeterstora skivor.
  3. Pensla salladen och squashen med marinaden.
  4. Grilla allt på ganska hög värme. Salladen grillar du bara på den skurna sidan. Citronerna får gärna bli lite förkolnade på ytan, då blir smaken extra söt.
  5. Lägg ihop alla ingredienser till en sallad på ett fat. Citronerna pressar du över och serverar bredvid så att var och en kan ta mer citron om hen vill.

Skriv en kommentar

Grillad lax med sparris, sotad citron och tre såser

Grillad lax med sparris, sotad citron och tre såser

Att grilla citron förvandlar den sura citrusfrukten till en söt smakbomb. Tillsammans med lax, sparris, mandelpotatis och tre olika såser höjer citronen ribban rejält i denna rätt. Till fyra personer behövs 4 bitar lax, fryst eller färsk, helst med skinnet kvar olivolja salt peppar 500 g sparris mandelpotatis 2 citroner Gör så här Gnid in lax och sparris i olja. Krydda med salt och peppar Halve…

Visa hela inlägget
Grillade kycklinglårfiléer med skinn

Grillade kycklinglårfiléer med skinn

För några dagar sedan bjöd jag på en sallad med gulbetor, kapris och fetaost toppad med grillad kycklinglårfilé. Det blev himla lyckat och gott! Gör så här Koka gulbetor i saltat vatten i ca 30 minuter (känn med sticka så att det inte finns någon hård kärna kvar). Jag brukar koka betor med skal och allt kvar för då tappar de minst färg. Sedan är de lätta att skala med en matkniv när det är färdig…

Visa hela inlägget
Vegan på grillen: Lättlagade och läckra växtbaserade alternativ

Vegan på grillen: Lättlagade och läckra växtbaserade alternativ

I dagens inlägg kommer vi att utforska världen av vegansk grillning. Ja, du hörde rätt, det är dags att lägga undan de traditionella hamburgarna och korvarna och prova några av dessa läckra, lättlagade växtbaserade alternativ på grillen. Låt oss hoppa in! 1. Grönsaksspett Grönsaksspett är ett utmärkt alternativ för vegansk grillning. Du kan använda en mängd olika grönsaker som paprika, lök, squash…

Visa hela inlägget
Att grilla vegetariskt: En guide till smakrika köttfria alternativ

Att grilla vegetariskt: En guide till smakrika köttfria alternativ

Grillning är inte bara för köttälskare – det finns en hel värld av vegetariska alternativ som kan lysa upp din grillkväll. Här är en djupdykning i hur du kan skapa enastående vegetariska grillrätter som gör även den mest inbitna köttätaren imponerad. Val av råvaror Att välja rätt ingredienser är A och O för framgångsrik vegetarisk grillning. Här är några av de bästa grönsakerna och köttfria protei…

Visa hela inlägget
Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på. Fläskkarré är ganska fettrikt vilket gör sig extra bra på grillen då det håller köttet saftigt. Mycket av fettet smälter i värmen och försvinner ner i glöd…

Visa hela inlägget
Grillade portobellosvampar: En underbar smakupplevelse

Grillade portobellosvampar: En underbar smakupplevelse

När det gäller att grilla vegetariskt är portobellosvamp en riktig stjärna. Dessa stora, köttiga svampar är perfekta för grillen och kan enkelt ta huvudrollen på tallriken. Här är en guide till hur du kan skapa en fantastisk grillad portobellosvamp-rätt som alla kommer att älska. Ingredienser 4 stora portobellosvampar 4 msk olivolja 2 msk balsamvinäger 2 vitlöksklyftor, pressade 1 tsk torkad timj…

Visa hela inlägget