
Grillade kycklinglårfiléer med skinn
För några dagar sedan bjöd jag på en sallad med gulbetor, kapris och fetaost toppad med grillad kycklinglårfilé. Det blev himla lyckat och gott!
Gör så här
- Koka gulbetor i saltat vatten i ca 30 minuter (känn med sticka så att det inte finns någon hård kärna kvar). Jag brukar koka betor med skal och allt kvar för då tappar de minst färg. Sedan är de lätta att skala med en matkniv när det är färdigkokta.
- Gör en dressing på kapris, olja, vitvinsvinäger, salt, svartpeppar och dijonsenap. Vispa ihop till en grumlig vinägrett.
- Skala och skär betorna i tjocka skivor eller klyftor. Lägg ner i marinaden och vänd om.
- Lägg ut blandad grönsallat på ett fat, lägg över de marinerade betorna och häll på resterande marinad på salladen.
- Marinera 4 kycklinglårfiléer (gärna med skinnet kvar) i grillolja.
- Grilla på hög värme så att skinnet blir knaprigt och flytta sedan till lägre värme och lägg på locket för att steka klart. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72°.
- Skär upp kycklingen i mindre skivor när den är klar. Lägg ovanpå salladen. Strö över fetaost.