Grillade kycklinglårfiléer med skinn

Grillade kycklinglårfiléer med skinn

För några dagar sedan bjöd jag på en sallad med gulbetor, kapris och fetaost toppad med grillad kycklinglårfilé. Det blev himla lyckat och gott!

Gör så här

  1. Koka gulbetor i saltat vatten i ca 30 minuter (känn med sticka så att det inte finns någon hård kärna kvar). Jag brukar koka betor med skal och allt kvar för då tappar de minst färg. Sedan är de lätta att skala med en matkniv när det är färdigkokta.
  2. Gör en dressing på kapris, olja, vitvinsvinäger, salt, svartpeppar och dijonsenap. Vispa ihop till en grumlig vinägrett.
  3. Skala och skär betorna i tjocka skivor eller klyftor. Lägg ner i marinaden och vänd om.
  4. Lägg ut blandad grönsallat på ett fat, lägg över de marinerade betorna och häll på resterande marinad på salladen.
  5. Marinera 4 kycklinglårfiléer (gärna med skinnet kvar) i grillolja.
  6. Grilla på hög värme så att skinnet blir knaprigt och flytta sedan till lägre värme och lägg på locket för att steka klart. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72°.
  7. Skär upp kycklingen i mindre skivor när den är klar. Lägg ovanpå salladen. Strö över fetaost.

Skriv en kommentar

Grillad hjärtsallad med halloumi och citron

Grillad hjärtsallad med halloumi och citron

Det kan låta konstigt att grilla sallad, men jag blev positivt överraskad av att det gick och faktiskt blev riktigt gott. Det här är ett recept på en grillad sallad som du kan servera som tillbehör till annat grillat. Salladen är rejält matig så du kan hoppa över potatisen om du väljer den här salladen. Gör så här till 4 personer: 2 hjärtsallader 1 liten eller 1/2 stor squash 2 citroner 1 paket…

Visa hela inlägget
Så gör du den perfekta grillade kycklingen: Tips och tricks för ett saftigt resultat

Så gör du den perfekta grillade kycklingen: Tips och tricks för ett saftigt resultat

För många är grillad kyckling en sommarklassiker, men det kan vara lätt att få den torr och tråkig. Följ dessa tips och tricks för att få din kyckling perfekt saftig och smakrik varje gång du grillar. Välj rätt kycklingdel Olika delar av kycklingen kräver olika tillagningstider och tekniker. Ben, lår och bröst har olika fetthalter och köttstruktur. För bästa resultat, välj färska delar med ben och…

Visa hela inlägget
Grillade kyckling-steaks med majs

Grillade kyckling-steaks med majs

Marinerade och grillade chicken steaks tillsammans med majs. Köttdetaljen är en större, urbenad lårfilé med skinn. Skinnet gör att det går att grilla på köttet hårt eftersom skinnet med sitt fett klarar mycket värme och blir knaprigt av värmen. Lårfiléer har mer fett och ett mörkare kött än bröstfiléer och det blir mer smakrikt och mörare att grilla kycklinglår än kycklingbröst.

Visa hela inlägget
Grillad lax med sparris, sotad citron och tre såser

Grillad lax med sparris, sotad citron och tre såser

Att grilla citron förvandlar den sura citrusfrukten till en söt smakbomb. Tillsammans med lax, sparris, mandelpotatis och tre olika såser höjer citronen ribban rejält i denna rätt. Till fyra personer behövs 4 bitar lax, fryst eller färsk, helst med skinnet kvar olivolja salt peppar 500 g sparris mandelpotatis 2 citroner Gör så här Gnid in lax och sparris i olja. Krydda med salt och peppar Halve…

Visa hela inlägget
Blandade grillspett till vårens grillaftnar

Blandade grillspett till vårens grillaftnar

Här kommer ett härligt recept på grillspett till vårens grillar. Ingredienser Till 4 port 2 majskolvar champinjoner 1 röd paprika 1 rödlök 1 liten squash 2 tjocka skivor fläskkarré 2 starka korvar, tex chorizo 4 kycklinglårfiléer Valfri färdig marinad Gör så här Skär majskolvar i tjocka skivor, klyfta löken och skär paprika och squash i stora bitar. Skär kött och kyckling i stora bitar och korv…

Visa hela inlägget
Grilla tomater: En smakexplosion du inte får missa

Grilla tomater: En smakexplosion du inte får missa

Att grilla tomater är ett utmärkt sätt att förstärka deras naturliga sötma och smak. De passar perfekt som tillbehör till kött, fisk eller som en del av en vegetarisk måltid. I detta inlägg ska vi gå igenom hur du bäst grillar tomater för att få fram den där härliga, rökiga smaken och saftiga konsistensen. Förberedelser Innan du börjar grilla tomaterna, behöver du förbereda dem på rätt sätt. Väl…

Visa hela inlägget