Grillade kycklinglårfiléer med skinn

Grillade kycklinglårfiléer med skinn

För några dagar sedan bjöd jag på en sallad med gulbetor, kapris och fetaost toppad med grillad kycklinglårfilé. Det blev himla lyckat och gott!

Gör så här

  1. Koka gulbetor i saltat vatten i ca 30 minuter (känn med sticka så att det inte finns någon hård kärna kvar). Jag brukar koka betor med skal och allt kvar för då tappar de minst färg. Sedan är de lätta att skala med en matkniv när det är färdigkokta.
  2. Gör en dressing på kapris, olja, vitvinsvinäger, salt, svartpeppar och dijonsenap. Vispa ihop till en grumlig vinägrett.
  3. Skala och skär betorna i tjocka skivor eller klyftor. Lägg ner i marinaden och vänd om.
  4. Lägg ut blandad grönsallat på ett fat, lägg över de marinerade betorna och häll på resterande marinad på salladen.
  5. Marinera 4 kycklinglårfiléer (gärna med skinnet kvar) i grillolja.
  6. Grilla på hög värme så att skinnet blir knaprigt och flytta sedan till lägre värme och lägg på locket för att steka klart. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72°.
  7. Skär upp kycklingen i mindre skivor när den är klar. Lägg ovanpå salladen. Strö över fetaost.
Beer can chicken på grillen

Beer can chicken på grillen

Att grilla hel kyckling kan vara lite klurigt om du inte har speciella tillbehör till din grill. Stora grillar, särskilt gasolgrillar, brukar ha roterande spett som man kan trä upp större köttdetaljer eller hela fåglar på, men vanliga klotgrillar har oftast inte detta.…

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på.…

Grillspett – det bästa av allt

Grillspett – det bästa av allt

Om det är dags att variera vad du lägger på grillen vill jag slå ett slag för grillspetten! Ett grillspett kan varieras i det oändliga och eftersom man får många olika smaker på ett och samma spett blir det lite mer spännande än en köttbit. …

« Till start