Grillspett med tre olika marinader

Grillspett med tre olika marinader

Att göra grillspett är lite pilligt men variationen som man får i smaker är värt det.

Här har jag förberett tre olika kött med tre olika marinader.

  • Fläskkarré med rosémarinad med vitlök, salvia och rosmarin
  • Entrecote med en färdigköpt vitlöksmarinerad
  • Kycklinglårfilé med en klassisk marinad på olivolja, soja, vitlök, dijonsenap, svartpeppar och rosmarin.

Genom att låta de olika köttsorterna få olika marinader förstärks skillnaderna mellan kötten. Om allt kött fått samma marinad hade det ju smakat likadant.

Grillspett – det bästa av allt

Grillspett – det bästa av allt

Om det är dags att variera vad du lägger på grillen vill jag slå ett slag för grillspetten! Ett grillspett kan varieras i det oändliga och eftersom man får många olika smaker på ett och samma spett blir det lite mer spännande än en köttbit. …

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på.…

« Till start