Helgrillad fläskfilé med grillad lök

Helgrillad fläskfilé med grillad lök

Att helgrilla en fläskfilé är ett bra sätt att behålla saftigheten och samtidigt få en god och välgrillad yta.

Här grillar vi även hela gula lökar. Gul lök som grillas blir söt och lite rökig. Om man kör den hårt kan den bli bränd, men det är lätt att ta bort det yttersta lagret om det skulle hända.

Skriv en kommentar

Grillad färskkorv med paprika och champinjoner

Grillad färskkorv med paprika och champinjoner

Grillsäsongen är äntligen igång igen och rökdimmorna sänker sig över villaförorterna. I kväll blir det grillad färskkorv, paprika och champinjoner. Att grilla paprika gör den söt och god, men man får ta bort det yttersta skalet som blir kolsvart. Champinjoner som grillas får en god och djup smak och passar bra tillsammans med andra grönsaker.

Visa hela inlägget
Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på. Fläskkarré är ganska fettrikt vilket gör sig extra bra på grillen då det håller köttet saftigt. Mycket av fettet smälter i värmen och försvinner ner i glöd…

Visa hela inlägget
Grillspett – det bästa av allt

Grillspett – det bästa av allt

Om det är dags att variera vad du lägger på grillen vill jag slå ett slag för grillspetten! Ett grillspett kan varieras i det oändliga och eftersom man får många olika smaker på ett och samma spett blir det lite mer spännande än en köttbit. De olika bitarna på grillspettet ger smak till varandra, tex lök och kött bredvid varandra gör att båda smakar godare när de är klara. Köttets fett lyfter fra…

Visa hela inlägget
En perfekt grillad ryggbiff

En perfekt grillad ryggbiff

Kolla in den här biffen, hur perfekt grillad den är. Hur får man en sådan yta och samtidigt en så jämn stekning rakt igenom hela köttskivan? Det krävs lite fusk för att lyckas på det här sättet. Fusket heter sous vide och betyder att man tillagar köttbiten till perfekt temperatur och stekgrad först och sedan grillar på köttet i sista sekunden för att få en bra yta. Sous vide sker genom att man vak…

Visa hela inlägget
Grillad sötpotatis – en ny favorit på grillen

Grillad sötpotatis – en ny favorit på grillen

Sötpotatis är inte bara gott och hälsosamt, utan det är också fantastiskt att grilla. Den har en unik, naturligt söt smak som förhöjs när den grillas, vilket gör den till en utmärkt sidorätt till kött, fisk eller andra grillade grönsaker. Att välja rätt sötpotatis När du väljer sötpotatis att grilla är det några saker du bör tänka på. Välj potatisar som är fasta och har jämn, mjuk hud utan knottro…

Visa hela inlägget
Grilla paprikor för en smakrik grillupplevelse

Grilla paprikor för en smakrik grillupplevelse

Att grilla paprikor är ett fantastiskt sätt att tillföra både färg och smak till din grillmeny. Paprikor är inte bara fulla av vitaminer och antioxidanter, utan de har också en naturlig sötma som förstärks när de grillas. Välj rätt paprikor För att få bästa resultat, välj paprikor som är fasta och har en djup färg. Oavsett om du föredrar röda, gul, gröna eller orange paprikor, så kommer de alla ut…

Visa hela inlägget