Hemligheten till saftiga revbensspjäll på grillen
Revbensspjäll är en favorit på grillen för många, men att få till de där saftiga och möra revbensspjällen kan vara en utmaning. Här ger vi dig en steg-för-steg guide på hur du lyckas med dina revbensspjäll på grillen.
Förberedelser är nyckeln
Första steget till saftiga revbensspjäll är förberedelserna. Revbensspjällen ska marineras under en längre tid före grillningen, minst 24 timmar. Använd en marinad som innehåller både sötma och syra, det hjälper till att både göra köttet mört samt ge en god smak.
Välj rätt grillmetod
För bästa möjliga resultat rekommenderas indirekt grillning för revbensspjäll. Det innebär att köttet inte ligger direkt ovanför glöden, utan bredvid. Detta medför en längre tillagningstid, men resultatet blir mycket bättre. Med indirekt grillning får du en mer jämn tillagning och mindre risk för att köttet blir bränd.
Eftergrilla är viktigt
När revbensspjällen känns färdiga och har den där perfekta, gyllene färgen, ska de få vila lite. Det kan kännas frestande att sätta tänderna i dem direkt, men om du lägger dem på den svalare delen av grillgallret och låter dem vara i cirka 15 minuter före servering kommer du märka en stor skillnad. Genom att göra detta tillåter du köttsafterna att återfördelas i revbensspjället vilket ger en mycket saftigare upplevelse.
Avslutande tankar
Att lyckas med saftiga revbensspjäll på grillen kräver lite förberedelser och tålamod. Men resultatet är mer än värt det. Med den här guiden i handen kan du nu se fram emot en grillsommar fylld med perfekt grillade revbensspjäll.