
Marinerad fläskkarré i rosévin, rosmarin och salvia
På midsommarafton gjorde jag grillspett till midsommargrillen.
Grillspetten bestod av fläskkarré, entrecote, tryffelkorv, kycklinglårfilé, majs, paprika, lök, squash och champinjoner.
För varje köttsort gjorde jag en egen marinad.
Fläskkarrén skar jag i stora kuber, för att matcha allt annat gott på spetten och la sedan i en marinad bestående av:
- 1 dl rosévin
- 3 vitlöksklyftor
- 5 salviablad, färska
- 1 kvist rosmarin, färsk
- 2 tsk salt (salta senare om du ska marinera länge)
- 1 tsk dijonsenap
Salvia är en klassisk krydda till fläskkött och andra feta köttsorter. Rosévinet har en syra som hjälper till med marineringen. Det går bra med vitt vin eller lite vinäger istället.
Marinera minst några timmar (kortare om du har en vakumsug) eller över natten.