Marinerad fläskkarré i rosévin, rosmarin och salvia

Marinerad fläskkarré i rosévin, rosmarin och salvia

På midsommarafton gjorde jag grillspett till midsommargrillen.

Grillspetten bestod av fläskkarré, entrecote, tryffelkorv, kycklinglårfilé, majs, paprika, lök, squash och champinjoner.

För varje köttsort gjorde jag en egen marinad.

Fläskkarrén skar jag i stora kuber, för att matcha allt annat gott på spetten och la sedan i en marinad bestående av:

  • 1 dl rosévin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 salviablad, färska
  • 1 kvist rosmarin, färsk
  • 2 tsk salt (salta senare om du ska marinera länge)
  • 1 tsk dijonsenap

Salvia är en klassisk krydda till fläskkött och andra feta köttsorter. Rosévinet har en syra som hjälper till med marineringen. Det går bra med vitt vin eller lite vinäger istället.

Marinera minst några timmar (kortare om du har en vakumsug) eller över natten.

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på.…

Grillspett – det bästa av allt

Grillspett – det bästa av allt

Om det är dags att variera vad du lägger på grillen vill jag slå ett slag för grillspetten! Ett grillspett kan varieras i det oändliga och eftersom man får många olika smaker på ett och samma spett blir det lite mer spännande än en köttbit. …

« Till start