Tålamod för att uppnå den perfekta glöden

Tålamod för att uppnå den perfekta glöden

Oj vad lätt det är att sätta igång att grilla innan glöden är perfekt. Man är otålig och kanske hungrig och hoppas att glöden är klar.

Men man tjänar på att vänta tills glöden är helt klar!

Så när är glöden helt klar? Jo, först ska elden brinna ordentligt och sedan ska glöden glöda ordentligt. Först när nästan all kol har blivit vit av aska och glödbädden är riktigt het är det klart att lägga på köttet på grillen.

Om du vill grilla annat än kött kan det finnas anledning att grilla tidigare eller senare men kött kräver maximalt med värme för att få en bra grillyta och god smak.

Skriv en kommentar

Tända grillen med elektricitet?

Tända grillen med elektricitet?

Kan man tända grillen med elektricitet? Även om man har en kolgrill? Ja, det går faktiskt utmärkt och resultatet blir bättre än med tändvätska eftersom det inte blir någon rök. Med hjälp av en elektrisk grilltändare som man helt enkelt stoppar i vägguttaget så värms kolen upp till så hög temperatur att den börjar glöda. Efter ett tag glöder kolen av sig själv och glöden sprider sig i kolhögen. När…

Visa hela inlägget
Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på. Fläskkarré är ganska fettrikt vilket gör sig extra bra på grillen då det håller köttet saftigt. Mycket av fettet smälter i värmen och försvinner ner i glöd…

Visa hela inlägget
Hemligheten bakom den perfekta grillade biffen

Hemligheten bakom den perfekta grillade biffen

Det finns få saker som slår en perfekt grillad biff på en solig sommardag. För att få till den där saftiga och smakrika biffen krävs det dock lite teknik och kunskap. Här delar vi med oss av våra bästa tips för att hjälpa dig att grilla den perfekta biffen varje gång. Välj rätt kött Det första steget till en fantastisk grillad biff är att välja rätt stycke kött. Högrev, entrecôte och ryggbiff är a…

Visa hela inlägget
Grilla potatis – går det?

Grilla potatis – går det?

Potatis är ett fantastiskt tillbehör till grillad mat och den går att variera i oändlighet. De vanligaste tillredningsformerna är nog kokt och klyftpotatis i ugn, tätt följd av pommes och potatissallad. Det är ju smidigt att ha en färdig potatisrätt eller att låta den sköta sig själv i ugnen medan man grillar. Men det går faktiskt också att grilla potatis, även när den är helt rå. I vanliga fall h…

Visa hela inlägget
Grillad sötpotatis – en ny favorit på grillen

Grillad sötpotatis – en ny favorit på grillen

Sötpotatis är inte bara gott och hälsosamt, utan det är också fantastiskt att grilla. Den har en unik, naturligt söt smak som förhöjs när den grillas, vilket gör den till en utmärkt sidorätt till kött, fisk eller andra grillade grönsaker. Att välja rätt sötpotatis När du väljer sötpotatis att grilla är det några saker du bör tänka på. Välj potatisar som är fasta och har jämn, mjuk hud utan knottro…

Visa hela inlägget
Så här grillar du den perfekta hamburgaren - En guide till saftiga och smakrika grillburgare

Så här grillar du den perfekta hamburgaren - En guide till saftiga och smakrika grillburgare

Att grilla hamburgare är en konst som kräver tålamod, kärlek och rätt teknik. Det är allt från köttvalet, till smaksättningen och grilltekniken som bidrar till att göra din grillburgare saftig och smakrik. Här kommer en guide till hur du grillar den perfekta hamburgaren varje gång. Steg 1: Välj rätt kött För att få en riktigt god hamburgare behöver du välja rätt kött. En bra tumregel är att välja…

Visa hela inlägget