Tända grillen med elektricitet?

Tända grillen med elektricitet?

Kan man tända grillen med elektricitet? Även om man har en kolgrill?

Ja, det går faktiskt utmärkt och resultatet blir bättre än med tändvätska eftersom det inte blir någon rök.

Med hjälp av en elektrisk grilltändare som man helt enkelt stoppar i vägguttaget så värms kolen upp till så hög temperatur att den börjar glöda. Efter ett tag glöder kolen av sig själv och glöden sprider sig i kolhögen. När mer än hälften av kolen glöder kan man stänga av strömmen och ta bort grilltändaren. Glöden klarar sig på egen hand.

När kolet har blivit grått av aska överallt är grillbädden redo att börja användas. Ingen rök och ingen eld, bara glöd direkt. Mycket praktiskt.

Skriv en kommentar

Tålamod för att uppnå den perfekta glöden

Tålamod för att uppnå den perfekta glöden

Oj vad lätt det är att sätta igång att grilla innan glöden är perfekt. Man är otålig och kanske hungrig och hoppas att glöden är klar. Men man tjänar på att vänta tills glöden är helt klar! Så när är glöden helt klar? Jo, först ska elden brinna ordentligt och sedan ska glöden glöda ordentligt. Först när nästan all kol har blivit vit av aska och glödbädden är riktigt het är det klart att lägga på k…

Visa hela inlägget
Gaständning vs tändvätska: Vilken metod är bäst för din grillning?

Gaständning vs tändvätska: Vilken metod är bäst för din grillning?

Grillning är en älskad tradition hos många matentusiaster och förknippar sig med doften av kol, sizzle av grillat kött och den där speciella känslan av att laga mat utomhus. Men en viktig del av grillprocessen, som ofta kan bli föremål för diskussion, är valet av metoden för att tända grillen. Idag tänkte jag dyka djupare in i för- och nackdelarna med att använda gaständning respektive tändvätska …

Visa hela inlägget
Bärbar grill att ha med på picknick

Bärbar grill att ha med på picknick

Att ha en egen bärbar grill är trevligt, då kan man grilla lite var man vill. Mycket bättre och trevligare än engångsgrillar eftersom det är väldigt svårt att justera temperaturen i dem. Dessutom känns det inte helt hundra att skapa så mycket skräp varje gång man vill grilla. I en lite större bärbar grill blir det inget skräp mer än askan från kolen. Som du ser på bilden går det att ladda grillen …

Visa hela inlägget
Grilla med rök - En djupdykning i konsten av rökning

Grilla med rök - En djupdykning i konsten av rökning

Rökning är en grillteknik som under många år har fått grillmästare att upphöjas i BBQ-sammanhang. Att använda rök för att smaksätta och tillaga kött är en uråldrig metod som har utvecklats till en konstform. I det här inlägget tar vi en titt på grunderna i rökning, hur du kan tillämpa det på din egen grill, samt några tips och tricks för att få ut det mesta av dina rökta rätter. Vad är rökning? Rö…

Visa hela inlägget
Säker grillning: Tips för att hantera eld och värme

Säker grillning: Tips för att hantera eld och värme

När kylan har släppt sitt grepp och vi äntligen välkomnar de första vårdagarna, börjar grillentusiasterna överallt att damma av sina grillar. Tillhör du dem som längtar till att tända grillen och doften av nygrillat sprider sig i kvällsluften? Innan vi ger oss in i säsongens grillfest, låt oss koncentrera oss på något som är av yttersta vikt för en trygg och njutbar grillsäsong – säker grillning. …

Visa hela inlägget
Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

Grilla fläskkarré med färsk lök och paprika

En välmarinerad fläskkarré är utmärkt att lägga på grillen. Fläskköttet är milt i smaken vilket gör att du kan krydda upp det med valfri marinad, helt efter din egen smak. Här har jag köpt en färdig marinad på samma gård som jag köpt köttet på. Fläskkarré är ganska fettrikt vilket gör sig extra bra på grillen då det håller köttet saftigt. Mycket av fettet smälter i värmen och försvinner ner i glöd…

Visa hela inlägget