Vakummarinera köttet för maximal mörhet

Vakummarinera köttet för maximal mörhet

De flesta av oss känner till att man kan förbättra köttet genom att marinera det innan stekning eller grillning. Marinaden kan mjuka upp köttet och tillföra smak och fett.

Genom att marinera i vakuum ökar man effekten ytterligare eftersom köttets porer öppnas upp tack vare undertrycket i behållaren. Marinaden får lättare att tränga in i köttet. Vakuum gör alltså att marineringsprocessen går fortare. Du kan använda detta antingen till att snabba upp marineringen eller få ännu mer effekt av marinering.

För att kunna vakuummarinera behöver du en behållare och en vakuumsug. Vår sous-vide apparat (en FoodSaver) hade detta som ett tillbehör, så jag har en ganska proffsig variant med elmotor. Det finns även enklare vakuumpumpar som man kan pumpa för hand.

Om du marinerar ditt kött i vakuum kan det räcka med en timmes marinering för att få samma resultat som över natten utan vakuum.

Proffsgrills butik